Navigácia

  • Nezastaviteľná Sofia

    Nie je to prvý príspevok na našej stránke, kde sa spomína meno siedmačky Sofie Žatkovičovej. Sofia nás reprezentuje v mnohých vedomostných, ale aj umeleckých súťažiach a nie je žiadnym tajomstvom, že sa jej mimoriadne darí. Nebolo to ináč ani v okresnom kole Matematickej olympiády. V tejto náročnej súťaži, kde sa nehodnotí len konečný výsledok, ale aj celý myšlienkový postup a dôkaz, získala úžasné 3. miesto. Sofii k úspechu srdečne blahoželáme a ďakujeme jej za čas, ktorý venuje zodpovednej príprave na všetko, do čoho sa pustí.

    Mgr. Miroslava Passiová

  • Úspech v olympiáde o životnom prostredí

    Slovenská agentúra životného prostredia zverejnila protokol o environmentálnej olympiáde EnvirOtázniky 2024.  Výsledky súťaže nás veľmi potešili. Do riešenia úloh sa zapojilo 428 žiakov druhého stupňa z 35 slovenských škôl a v tejto silnej konkurencii súťažiacich sa naša ôsmačka Natália Vavreková umiestnila na krásnom oceňovanom 6. mieste. Natálke blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu a zviditeľnenie školy v tejto celoslovenskej súťaži.

    Mgr. Miroslava Passiová  - koordinátor environmentálnej výchovy

  • Zápis detí do 1. ročníka

    Základná škola v Kurime, Družstevná 222, 08612 Kurima

    OZNÁMENIE

    V súlade s VZN Obce Kurima o určení miesta a času zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Kurima riaditeľ Základnej školy v Kurime oznamuje, že

    slávnostný zápis detí do 1. ročníka sa bude konať

    dňa 23. apríla 2024 od 13.00 hod. v budove 1. stupňa ZŠ v Kurime.

    Podrobne budeme informovať jednotlivé materské školy (presný čas zápisu).

    Ak by sa niekto z vážnych dôvodov nemohol zúčastniť zápisu v tento deň, môže prísť so svojím dieťaťom na zápis od 22. do 26. apríla 2024 v čase 8.00 – 15.00 hod..

    Zápisu do 1. ročníka základnej školy je povinné zúčastniť sa každé dieťa, ktoré dovŕši šiesty rok veku do 31. 08. 2024 vrátane.

                Informácia pre rodičov: Je potrebné, aby ste si so sebou priniesli svoj občiansky preukaz, rodný list dieťaťa, peniaze na pomôcky do 1. ročníka  – 20 €.

    Prihláška na vzdelávanie v základnej škole – môžu si ju zákonní zástupcovia stiahnuť,  vypísať a doniesť na zápis.

     

                                                                    Mgr. Vincent Urda, riaditeľ školy

  • Envirotázniky 2024

    Environmentálna olympiáda EnvirOtázniky má za cieľ zvýšiť záujem žiakov druhého stupňa základných škôl o prírodovedné predmety a o problematiku životného prostredia. Súčasne má prispieť k zvyšovaniu environmentálneho vedomia, informovanosti o trvalo udržateľnom rozvoji a angažovanosti žiakov v otázkach životného prostredia doma, v škole a vo svojom regióne. Žiaci vyhľadávali v online odborných materiáloch odpovede na 40 otázok z tém voda a ovzdušie. Okrem toho, že súťažili o hodnotné ceny, získali nové vzácne poznatky. Našu školu reprezentovali:

    Eliška Krajňáková                 7.A
    Matej Repiský                       7.B
    Soňa Andrejovská                8.A
    Miroslava Martičeková          8.A
    Silvia Skoncová                    8.A
    Natália Vavreková                8.A

    Žiakom ďakujeme za zapojenie do súťaže a budeme im držať palce pri jej vyhodnotení.

    Mgr. Miroslava Passiová

  • Ocenená práca piatakov

    Žiaci 5.A počas triednických hodín premenili staré palety na vertikálne bylinkové záhony a výsledok svojho snaženia prihlásili do súťaže vyhlásenej občianskym združením Strom života. Potešilo nás, že porota náš paletový záhon vybrala medzi ocenené práce. Získané knižné publikácie využijeme pri ďalších environmentálnych aktivitách. Piatakom blahoželáme.

  • Moje (ne)istoty – 2. miesto

    Škola umeleckého priemyslu v Kežmarku každoročne organizuje krajskú súťaž výtvarnej tvorivosti žiakov II. stupňa  ZŠ, ZUŠ a žiakov stredných škôl. Tohoročnú tému „Môj ostrov istoty“ stvárnilo vo svojich prácach 153 žiakov. Našu školu reprezentovalo výtvarné dielo ôsmačky Natálie Mikušovej. Jej akvarelová maľba získala krásne 2. miesto v kategórii základných škôl. Natálii srdečne blahoželáme a ďakujeme za  zviditeľnenie školy.

  • Veľkonočné prianie

  • E-shop so školským oblečením je tu

    Dobrý deň všetkým!
    Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!

    Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Nájdete v nej mikiny, tričká, ruksaky, šiltovky a plno ďalších skvelých vecí s logom našej školy! Vyberajte z ponuky e-shopu tu: https://www.kraloveskoly.cz/zskurima/

    Objednávanie je už spustené a bude možné až do 28.4. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

    (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

    S pozdravom a prianím krásneho dňa
    vedenie školy

     

  • Deň učiteľov

    Krásny deň učiteľov praje Rada Rodičov pri ZŠ v Kurime...

  • Deň s Andersenom v školskej knižnici

    V tomto školskom roku sme sa rozhodli zapojiť do 19. ročníka podujatia Deň s Andersenom na Slovensku, ktoré sa konalo v piatok 22.3.2024. Rozprávkové podujatie sme zorganizovali v priebehu dňa. Tohtoročnou témou bola rozprávka H. Ch. Andersena Snehová kráľovná, ktorá vyšla pred 180 rokmi.

    Žiaci každého ročníka prvého stupňa sa dozvedeli informácie o rozprávkarovi H.CH.Andersenovi a jeho rozprávkach. Prečítali si rozprávku Snehová kráľovná a rozprávali sa o nej. Deťom sme venovali na pamiatku nálepky a záložky.

    Veríme, že toto podujatie na podporu čítania detí budeme organizovať aj v budúcnosti.

                                                                                       Mgr. Agáta Daňková, vedúca šk. knižnice

  • ÚSPECHY NA OKRESNOM KOLE HVIEZDOSLAVOVHO KUBÍNA

    21. 03. 2024 prebiehalo v Bardejove okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína vo všetkých kategóriách. Našu školu reprezentovali žiačky Sofia Poljaková z 3.B, Šarlota Vagaská z 3.B, Tatiana Žatkovičová zo 6.B a Sofia Žatkovičová zo 7.B. Dve žiačky dosiahli krásne umiestnenia – Sofia Žatkovičová 2. miesto v III. kategórii a Tatiana Žatkovičová 3. miesto v II. kategórii. Dievčatám srdečne blahoželáme a prajeme úspechy aj do budúcna!

  • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2024

    14. 03. 2024 sa uskutočnilo školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín na 2. stupni. Recitátori predviedli kvalitné výkony a zaslúžene získali pekné umiestnenia. Výsledky za  jednotlivé kategórie sú nasledovné:

    Poézia –  II. kategória
    2. miesto: Pavol Jurč –  6. A

    Próza – II. kategória:

    1. miesto: Tatiana Žatkovičová – 6. A

    2. miesto: Tatiana Andrejovská – 5. A

    3. miesto: Charlotte Sofia Štofková – 6. A

    Poézia – III. kategória
    2. miesto: Kamila Bosáková – 8. A

    Próza – III. kategória

    1. miesto: Sofia Žatkovičová – 7. B

    2. miesto: Soňa Semhricová – 7. A

    3. miesto: Eliška Krajňáková – 7. A

    Všetkým oceneným blahoželáme. Víťazi obidvoch kategórií budú našu školu reprezentovať v okresnom kole súťaže v Bardejove. Želáme veľa šťastia!

  • TRIUMF NAŠICH BEDMINTONISTOV

    14. a 15. marca sa v našej telocvični konali Majstrovstvá okresu Bardejov v bedmintone žiakov a žiačok. Vo štvrtok súťažilo 7 tímov zo ZŠ Kurima, ZŠ Kružlov a ZŠ Komenského Bardejov. Naše dievčence potvrdili úlohu favorita a získali nielen zlaté, ale aj strieborné a bronzové medaily. Majsterkami okresu Bardejov na rok 2024 sa stal bedmintonový tandem Alexandra Jurčová (VIII.A)/Sabrina Kurejová (VII.B), na druhej priečke skončili hráčky ZŠ Kurima 2 v zložení Gabriela Hviščová (VII.A)/Tatiana  Andrejovská (V.A), tretie skončilo družstvo ZŠ Kurima 3 – Nikola Hríbová (V.A)/Lilien Simková (VII.B). Trofeje odovzdal víťazným tímom starosta obce Kurima pán Jozef Škvarek a riaditeľ školy pán Vincent Urda.

    Veľmi podobný priebeh mal aj druhý hrací deň. Turnaj chlapcov ovládli hráči ZŠ Kurima, čím potvrdili svoju dominanciu v bardejovskom okrese. Najlepším tímom bola Kurima 1 – Nikolas Kurej (VIII.A)/Alex Horvát (VIII.A), striebro získala Kurima 2 – Radoslav Tóth (VIII.A)/Kamil Cina (VII.B), bronz získala Kurima 3 – Leonard Uhrín (VIII.A)/Marko Tóth (VI.A). Tímy z Kružlova a Bardejova si podelili 5.-7.priečku. Veľké poďakovanie za zdarný priebeh a vzornú organizáciu podujatia patrí trénerovi Jozefovi Sorádovi a jeho športovému štábu, ktorý zvládol svoje úlohy na jedničku.

    Škoda len, že súťaž je nepostupová, pretože naši bedmintonisti sú vo výbornej športovej forme a určite by neboli bez šancí na úspech ani v krajskom merítku.

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín je najznámejšia a najprestížnejšia recitačná súťaž v prednese poézie a prózy.  Aj tento rok, v jubilejnom 70. ročníku sa 11.3.2024  konalo školské kolo prvej kategórie. Prednášajúcimi bolo 20 žiakov druhého  až štvrtého ročníka.

    Ocenení žiaci:

    Poézia:

    1. miesto: Šarlota Vagaská 3.B
    2.miesto: Ela Žatkovičová 2.A
    3. miesto: Janka Vojčíková 3.A

    Cena poroty: Lenka Bartková 4.A

    Próza:

    1. miesto: Sofia Poljaková 3.B
    2.miesto: Marek Mičjan 2.A
    3. miesto: Emma Martičková 3.B

    Cena poroty: Nela Šoltysová 4.A

    Výhercom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole.
    Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili a taktiež ďakujeme za podporu škole, učiteľom a rodičom.

     

  • Expert geniality show

    Naši žiaci sa už niekoľko rokov zapájajú do celoslovenskej súťaže Expert geniality show, v ktorej si môžu  otestovať svoje vedomosti v niekoľkých oblastiach. V tomto ročníku sa do súťaže zapojilo 11 392 žiakov zo 767 škôl z celého Slovenska, z toho 31 žiakov z našej školy.

    Súťažiaci, ktorí sa v niektorej téme vo svojej kategórii umiestnili v prvej štvrtine rebríčka, získali titul EXPERT

    EXPERT na tému Góly, body, sekundy  Stanislav Moravec, 7. B

    EXPERT na tému Do youspeak English? Kristián Buzek, 7. A; Rastislav Koval, 7. A; Sofia Žatkovičová, 7. B; Dorian Guba, 9. A

    EXPERT na tému Svetobežník  Šimon Gambaľ, 8. A

    EXPERT na tému Tajomstvá prírody Silvia Skoncová, 8. A

    Súťažiaci, ktorí sa vo svojej kategórii umiestnili v prvej štvrtine rebríčka v celkovom poradí, získali titul TOP EXPERT. Tento titul získali štyria žiaci našej školy:

    Kristián Buzek – 7. A

    Sofia Žatkovičová – 7. B

    Silvia Skoncová – 8. A

    Dorian Guba – 9. A

    Diplom za účasť získali aj títo žiaci: Jana Gambaľová, Tatiana Andrejovská, Marek Semhric, Laura Skoncová, Timotej Gambaľ z 5. A, Tatiana Žatkovičová, Charlotte Sofia Štofková, Lukáš Žatkovič, Valéria Sosňáková zo 6. A, Alexandra Jusková, Soňa Semhricová zo 7. A, Patrik Bezeg zo 7. B, Miroslava Martičeková, Natália Vavreková, Soňa Andrejovská, Olívia Pyržová, Filip Uhrin z 8. A, Alexandra Jendroľová, Matej Buzek, Petra Michaela Olerarčinová, Erik Izák Pisarik z  9. A,  Sebastián Murcko, Marcela Ilčisková a Slavomír Bezeg z  9. B.

    Všetkým žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a víťazom gratulujeme.

  • Karneval

    Každoročne patrí karnevalu jeden z fašiangových dní  v  našej škole. Deti boli nedočkavé, kedy nastane ten deň, keď sa prezlečú za superhrdinov, princezné, zvieratká, čarodejnice… Pekne vyzdobená školská jedáleň vítala fantastické masky, ktoré všetkých zaujali farebnosťou a originálnosťou. Príjemná atmosféra a nálada nechýbali ani tento rok. Tanečné kolá striedali zábavné súťaže, deti  tancovali a bavili sa. Vybrať tie najlepšie masky bolo naozaj náročné. S touto úlohou sa popasovala porota, a veruže to bola najťažšia úloha. Ocenené masky boli odmenené vecnými cenami a ostatní dostali sladkú odmenu.

    Už teraz sa tešíme, že sa o rok opäť stretneme pri takejto skvelej akcii a prenesieme do sveta rozprávok, tanca a zábavy.

  • VŠETKOVEDKO

    Aj tento školský rok sa žiaci našej školy zúčastnili Veľkého súboja o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími, súťaže Všetkovedko.

    Súťažilo sa v troch kategóriách a bolo vybratých 16 žiakov zo štyroch tried, 2. – 4. ročníka.

    Za perfektné  umiestnenie v súboji o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími a získaný titul

    VŠETKOVEDKO ďakujeme a gratulujeme Teovi Stierankovi, žiakovi 3.B a Nele Šoltysovej, žiačke 4.A.

    Do  tohto súboja sa úspešne zapojili a reprezentovali školu aj žiaci:

    Bianka Buzeková žiačka 2.A,
    Ela Žatkovičová žiačka 2.A,
    Lenka Daňková žiačka 2.A,
    Marek Mičjan žiak 2.A,
    Liliana Kamidrová, žiačka 3.A,
    Sebastián Ján Simko žiak 3.A,
    Sofia Poljaková, žiačka 3.B,

    Šarlota Vagaská, žiačka 3.B,
    Gregor Repiský žiak 3.B,
    Emma Martičková žiačka 3.B,
    Branislav Pavuk žiak 3.B,
    Šimon Bezeg žiak 4.A,
    Lenka Bartková. žiačka 4.A,
    Ján Žac žiak 4.A.

    Všetkým súťažiacim prajeme veľa úspechov v budúcnosti v podobných súťažiach.
    Mgr. Agáta Daňková   

  • Šaliansky Maťko

    Vo štvrtok 8.2.2024 našu školu úspešne reprezentovali v súťaži v prednese povestí Šaliansky Maťko traja žiaci..
    V prvej kategórii Branislav Pavuk, žiak 3.B, v druhej kategórii Lenka Bartková, žiačka 4.A a v tretej kategórii Tatiana Žatkovičová, žiačka 6. A, ktorá získala 2. miesto.

    Našej žiačke gratulujeme k úspechu a všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu školy.

  • Prednáška o význame chovu včely medonosnej

    Štvrtok 15.februára k nám zo Stropkova zavítal predseda Slovenského zväzu včelárov pán Gabriel Foťko, ktorý je rodákom z Kožian a má v Kurime bohaté príbuzenstvo. Pán Foťko sa včielkam venuje už 43 rokov a na svojej prednáške vysvetlil našim žiakom význam včely medonosnej pre človeka, a to nielen v našom regióne, ale v globálnom merítku. Vďaka svojej schopnosti opeľovať rastliny je včela medonosná jedným z najužitočnejších živočíchov našej planéty. Z prednášky sa všetci žiaci našej školy dozvedeli, že včela je sociálny hmyz, žijúci v spoločenskom zoskupení. Taktiež sme získali poznatky z anatómie včely a žiaci si pozreli aj dokumentárny film o živote včelstiev a samotnej tvorbe medu. Na záver prednášky zaznel v školskej jedálni veľký potlesk. Pánu Gabrielovi Foťkovi ďakujeme za vysokoodbornú prednášku a tešíme sa na ďalšie podobné podujatia.

     

  • Lyžiarsky kurz siedmakov - Červený Kláštor/Niedzica

    V dňoch 5.2 – 9.2.2024 sa 22 našich siedmakov zúčastnilo základného lyžiarskeho kurzu v lyžiarskom stredisku Niedzica – Sosny na brehu Stromowieckeho jazera s výhľadom na stredoveký Nedecký hrad. Ubytovaní sme boli v rezorte Pltník v Červenom Kláštore, kde bolo o našich lyžiarov po všetkých stránkach perfektne postarané. Prvý deň sme kvôli vytrvalému dažďu nelyžovali, ale čas sme využili na návštevu Múzea pieninskej prírody v Spišskej Starej Vsi. Od utorka sme už pracovali na svahu a osvojovali si základné techniky pohybu na zjazdových carvingových lyžiach. K dispozícii sme mali až tri vleky na troch svahoch. Najprv sme sa rozlyžovali na malom svahu, potom sme nesmelo testovali navyšší svah s mimoriadne strmými úsekmi a ťažkým mokrým snehom. Ale zvládli sme aj to. Supernáročný svah do piatku zdolalo až 18 lyžiarov, aj keď niektorí s odretými kolenami. Zaujímavosťou pobytu bol fakt, že každý deň sme mali iné počasie: najprv lejak, potom krásny slnečný deň, štvrtok nás prekvapila nečakaná snehová nádielka a na záver v piatok biela hmla ako mlieko. Ale stálo to za to. Našli sme si nových priateľov, a to nielen zo SSOŠ v Bardejove, ale a aj medzi zamestnancami rezortu Pltník, kam sa určite radi vrátime, tentoraz na letný rafting na rieke Dunajec. Domov sme sa vrátili živí, zdraví a plní krásnych zážitkov z pobytu, na ktorý budeme ešte dlho, dlho spomínať.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola v Kurime
    Družstevná 222
    086 12 Kurima
  • +421 54 739 11 10
    +421 9011 407 474

Fotogaléria